Bij eigenaren van Jaguars uit de jaren negentig denk je waarschijnlijk aan oudere mannen die genieten van hun welverdiende pensioen. In ieder geval niet aan een 21-jarige Amerikaanse knul zoals Bryan Pontifes. Hij is groot fan van het Britse merk. De liefde voor Jaguar werd hem met de paplepel ingegoten waardoor hij nu een Jaguar XJS uit 1990 heeft.

De Jaguar XJS is nu een van de goedkopere manieren om een V12 te rijden. Of nee, om aan te schaffen. Rijden is een ander verhaal, zoals deze XJS bewijst. De V12 zei boem en was niet meer te redden. In Amerika zou een LS-motor van General Motors dan een logische keuze zijn, maar Pontifes kiest voor de motor uit een Toyota Supra. Jazeker, de 2JZ.

Modificaties aan de Jaguar XJS met 2JZ-motor

Verder is de XJS in Santorini-zwart gespoten en de voorbumper is specifiek voor deze XJS gemaakt. De eigenaar putte inspiratie uit de het tuningspul van Koenig, de Toyota Supra en de Nissan GT-R. Een gekke mix, maar het lijkt te werken. Bekijk hieronder hoe onze tuning-correspondent Rob Dahm met de Jaguar XJS met 2JZ-motor door Los Angeles rijdt in de nachtelijke uurtjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)