Dit is best knap. De nieuwe Jaguar E-Pace oogt vrijwel identiek aan de auto die hij vervangt, maar onderhuids is het een compleet andere auto. Met ongetwijfeld veel moeite transplanteerde Jaguar de carrosserie van de E-Pace op het Premium Transverse Architecture-platform van de Range Rover Evoque en Discovery Sport. Waarom? Dat platform biedt plaats aan elektromotoren en accu’s. Bij het oude platform, dat de E-Pace deelde met de vorige Evoque, was daar geen plek voor.

En zo is er nu de Jaguar E-Pace P300e PHEV met in totaal 309 pk. Deze plug-in hybride combineert een 200 pk sterke 1,5-liter driecilinder op de vooras met een elektromotor op de achteras. Een volledig elektrische actieradius van 55 kilometer is mogelijk. Daarnaast zijn er diesels die met of zonder mild-hybridesysteem geleverd worden. Ook zijn er vier benzinemotoren, die allemaal een mild-hybridesysteem hebben. De krachtigste MHEV is een 2,0-liter benzinemotor met 300 pk. Iets dikkers dan een viercilinder kun je in de E-Pace dus niet krijgen.

Prijzen van de Jaguar E-Pace facelift

Wat er verder nieuw is? Niet veel. Jaguar monteerde een nieuwe grille, nieuwe led-lampen voor en achter en wijzigde de bumpers een beetje. Binnenin geeft het 11,4-inch Pivi Pro-scherm de informatie die je nodig hebt. De nieuwe klimaatregeling reinigt de lucht en er is een binnenspiegel met een schermpje. De goedkoopste E-Pace kost in Nederland 57.296 euro. Voor dat bedrag rij je de 2.0 met 160 pk. De duurste is de P300 MHEV met 300 pk: die kost je 89.427 euro, exclusief de nodige opties die je nog kunt aanvinken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie