‘Heel Star Wars, allemaal’, merkten we op toen we de Jaguar I-Pace voor het eerst reden. Alleen hóe Star Wars, dat wisten we toen nog niet. Want niet alleen Tesla verstopt geinige eastereggs in hun auto’s, Jaguar doet daar vrolijk aan mee. Waar Elon graag voor retro-games en James Bond gaat, zoekt Jaguar het in een Melkweg hier ver, ver vandaan.

Wanneer je de Jaguar I-Pace op Dynamic zet (sportmodus, voor wie een nuchtere benaming hanteert), wordt er via de speakers zelfs een soort extra sportieve zoem het interieur ingemikt. Dit geluid is niet zomaar een geluid. Het sportieve gezoem wat je hoort in de Jaguar I-Pace is het geluid van de Millennium Falcon, het ruimteschip waarin Han Solo in de films van Star Wars vliegt.

Ook wel liefkozend een emmer vol met bouten genoemd. Het schip dat de Kessel Run in minder dan twaalf parsecs deed. Je merkt het al: we zitten iets dieper in de materie dan cool is om toe te geven. Het geluid laat zich wat lastig vastleggen op camera, maar we hebben hieronder een voorbeeld gezocht. Het is wel een gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’.

In het wit heeft de I-pace ook nog eens iets weg van een stormtrooper. Het geluidseffect uit de trilogie (volgens echte fans mogen we de prequels niet meerekenen) is niet de enige easteregg die je vindt in Jaguars. De startknop in een Jaguar knippert 72 keer per minuut en dat is de hartslag van een levende jaguar (het dier, dus).

Acceleratie Jaguar I-Pace

Millennium Falcon (met geluid in de ruimte)

Reacties

  • Matthijs Israël heeft op 6 april 2019 geschreven:

    Fantastisch het lijkt net op een kermit

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear