Pijnlijke beelden bereiken ons vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daar gingen enkele Jaguar I-Paces in vlammen op toen ze voor transport op een vrachtwagentrailer stonden. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en lijkt één I-Pace er goed vanaf te komen. Zeven andere elektrische Jags smolten voor een groot gedeelte. Auw.

De brand vond plaats op de snelweg M1 in Engeland. De lokale brandweer, de Nottinghamshire Fire and Rescue Service, kwam om 15.00 uur ter plaatse. Vijf uur later was de brand onder controle en werden de overblijfselen van de auto’s weggesleept.

In de video hieronder is te zien hoe de elektrische auto’s afbranden. Wij als leken krijgen de indruk dat de brand mogelijk is begonnen bij de trailer, bijvoorbeeld door een aanlopende rem – maar dat is speculatie. Zodra het vuur eenmaal overspringt naar de elektrische auto’s, die notoir lastig te blussen zijn, is er nog maar weinig aan te redden.

Waar de Jaguars naartoe gingen, is ook niet bekend. Op de vrachtwagen die de trailer trok, staat het merk BCA te lezen. Zij doen onder andere veilingen, maar brengen ook auto’s van A naar B. De Jaguar I-Pace gaat in Nederland voor tenminste 83.077 euro, waardoor er dus minstens 581.539 euro verloren is gegaan. Bekijk hieronder de tragische beelden van de brandende elektrische auto’s .

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)