Wist je dat een Jaguar XE eigenlijk niet eens heel veel duurder is dan een BMW 3-serie of een Audi A4? En met de huidige bijtellingsregels hebben alle auto’s toch 22 procent bijtelling. Dus waarom overweeg je niet eens wat anders? We zeggen niet dat je de Jaguar XE-facelift direct moet kopen – maar denk er gewoon eens over na.

Wat maakt de Jaguar XE bijzonder?

De Jaguar XE is een heel aardige keuze in het D-segment. Een auto waar je toch niet snel aan denkt, maar de moeite van het overwegen waard is. Het is immers wel een Jag. En met zijn nieuwe neus en bilpartij is het wederom een knappe verschijning. De meeste wijzigingen vind je in het interieur: de materialen zijn mooier en het stuur komt bijvoorbeeld uit de I-Pace. De binnenspiegel is nu een scherm.

Jaguar XE-facelift: de specificaties

De Jaguar XE is te bestellen met drie verschillende motoren. De twee benzinemotoren meten allebei 2,0 liter en leveren 250 of 300 pk. Die laatste sprint met vierwielaandrijving in 5,7 seconden naar de 100 km/u. De dieselmotor (D180) produceert 180 pk en 430 Nm. De carrosserie bestaat uit 75 procent aluminium en de auto weegt rond de 1.600 kilo (afhankelijk van de motor).

Jaguar XE: de prijs

De Jaguar XE-facelift is direct te bestellen voor minimaal 57.380 euro. Dan krijg je de P250-uitvoering met de 250 pk sterke benzinemotor. Led-koplampen zijn standaard, net als parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Uiteraard kun je de prijs flink de hoogte in drukken met fijne pakketten zoals het Dynamic Handling Pack.

Jaguar XE-facelift: alternatieven

De Jaguar XE leeft zoals gezegd in het zwaarbevochten D-segment. Dat betekent dat hij het opneemt tegen bekende namen als de BMW 3-serie, de Audi A4 en de Mercedes C-klasse. Vergeet ook de Lexus IS en de Volvo S60 niet. Of wat dacht je van de Alfa Romeo Giulia? Je hoor het al: de Jaguar XE mag flink aan de bak om hartjes te winnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)