De Jaguar XF lijkt nog zo nieuw, maar toch vindt het merk het nodig vooral motorisch het nodige aan te passen. De komst van de nieuwe 3 liter V6 diesel werd al eerder bekend gemaakt, maar Jaguar voegt ook een nieuwe topversie aan het gamma toe, de XFR.
 
Tja, en zoals bij ieder Jaguar zorgt de toevoeging ‘R’ voor het nodige spektakel. Sowieso is er sprake van een nieuw ontwikkelde 5-liter V8 met directe brandstofinspuiting die normaal al goed is voor 385 pk. En als daar nu een supercharger aan wordt gekoppeld, rolt er probleemloos 510 pk uit!
 
Het koppelt stijgt vrolijk mee naar 625 Nm en dan is er geen houden meer aan. In 4,9 seconden lanceert de sedan zich naar de 100 km/u en wordt bij 250 km/u op bruuske wijze elektronisch staande gehouden. Genoeg is genoeg!
 
En hoe is zo’n XFR te herkennen. Nou heel gemakkelijk aan de voorbumper met grotere openingen, de louvres in de motorkap, specifieke 20 inch wielen, een zeer bescheiden achterklep spoiler en skirts. Tja, het begint bij ons al te jeuken…
 
O ja, niet vergeten. De nieuwe V8 met directe inspuiting en ook de supercharged R-versie hebben ook een plaatsje gekregen in de vernieuwde XK en XKR.

Reacties

Meer van TopGear