Als je veel geduld en een hoop geluk hebt, kun je ook in Nederland een gepersonaliseerde kentekenplaat regelen. Het lukte de importeur van Jaguar in 2014 met de persdemo van de Jaguar XFR-S Sportbrake. En nu staat de auto met het bijpassende kenteken te koop.

Het is een klein clubje, de superstation-klasse. BMW heeft het al een tijd niet meer aangedurfd om een M5 Touring uit te brengen, waardoor Mercedes en Audi vrij spel hebben op de laad-en-ros-plaatsen. Een paar jaar terug deed Jaguar een poging met de XFR-S Sportbrake.

De 5,0-liter V8 produceert 550 pk en 680 Nm koppel. In 4,6 seconden sprint ie naar de 100 km/u. De koek is op bij 300 km/u. Jaguar was er een beetje laat bij, waardoor ze niet helemaal meekwamen met de rest. Maar dat maakt deze Jaguar XFR-S geen minder lekkere verschijning. Je rijdt ‘m omdat je vooral iets unieks wilt. En iets heel blauws.

De Jaguar XFR-S Sportbrake met 42.770 kilometer op de teller moet 69.950 euro kosten en staat in Haarlem. Of ga je toch voor een Audi RS?

Reacties

  • Arjan heeft op 17 augustus 2023 geschreven:

    Ik heb een XF met kenteken 4-XFF-12. Als dit de 4-XFF-16 was geweest was het helemaal leuk, dan stond niet alleen het model maar ook het vermogen op het kenteken.

    Reageer
  • Chris heeft op 25 juli 2018 geschreven:

    De nieuwprijs van deze auto was zo hoog (175k excl opties) dat hij mede daardoor nauwelijks verkocht werd in Nederland, waarschijnlijk is dit de enigste. Nu is hij wel betaalbaar en lijkt mij veel leuker dan zo’n saaie audi.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)