Een van onze favoriete auto’s van 2011 is zonder twijfel de Jaguar XKR-S. Maar we houden ook van de zon, en laat je daar nou net niet al te veel van kunnen opvangen wanneer je bent omsloten door die prachtige coupé-carrosserie. De oplossing lag voor de hand: we bestookten Jaguar met klaag-, dreig- en liefdesbrieven in de hoop een cabrioversie van de XKR-S in de hand te wekken. Nu is het dan zo ver. Graag gedaan.

De XKR-S Convertible is de snelste en krachtigste cabrio die Jaguar ooit in elkaar geknutseld heeft. Kijk naar de cijfers, en je gelooft het meteen: deze jongen knalt naar de 100 km/u in 4,4 seconden en bereikt een elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km/u. Geoefende tabellenbestudeerders onder jullie weten: die prestaties doen letterlijk niet onder voor de gesloten versie. Indrukwekkend.

Met een supercharged V8 van 550 pk en 680 Nm, gekoppeld aan een zestraps automaat en een actief differentieel, laat de XKR-S Convertible zich ‘lekker vlotjes’ rijden. Met stijvere veren en dempers, allerlei lichtgewicht aluminium verstevigingen en de unieke wielophanging van de coupéversie zal de auto ook een stuk scherper sturen dan bijvoorbeeld de XKR. De talloze aerodynamische aanpassingen zorgen dat ie in ieder geval nog een stuk meer opvalt. In het interieur word je verwend met allerlei sportief spul, zoals donkere aluminium accenten en leer met een koolstofvezelprint. Niets ten koste van het comfort natuurlijk; het blijft een Jaguar.

De XKR-S Convertible staat op de autoshow van Los Angeles, maar is vanaf 8 december ook in Nederland te bewonderen op de Miljonair Fair in Amsterdam. Ga ervan uit dat hij niet lang daarna op de markt verschijnt; op tijd voor het ongetwijfeld sprankelende voorjaar.

Reacties

Meer van TopGear