De Willys Jeep is een kleine beroemdheid. Heeft iets te maken met de Tweede Wereldoorlog. En ja, als je dan zo’n sterke naam op zak hebt, waarom zou je hem dan niet gebruiken? Als Mitsubishi het met de Eclipse mag… Dit is dus de Jeep Gladiator Willys Edition. Je kon hem al een beetje zien aankomen, want Jeep maakte eerder dezelfde uitvoering van de Wrangler.

De Jeep Gladiator Willys Edition komt als Sport en Sport S en hij moet nog beter offroad kunnen dan de normale versie. Om dat te verwezenlijken, monteert Jeep een sperdifferentieel achter, bodembescherming, de dempers van de Gladiator Rubicon en 32-inch BF Goodrich KM2-modderbanden. Het Command-Trac 4×4-systeem zorgt ervoor dat het vermogen van de 3,6-liter V6 naar alle wielen gaat.

En de prijs van de Jeep Gladiator Willys Edition?

Uiteraard zijn er Willys- en 4WD-stickers te bespeuren. Iedereen weet dat stickers prestatieverhogend werken, ook offroad. De grille en de wielen zijn standaard zwart op deze speciale uitvoering. Amerikaanse kopers mogen zelfs nog een kleur kiezen. Omgerekend kost de Gladiator Willys Edition in Amerika net geen 30.000 euro. Of wij deze uitvoering ook krijgen als de Gladiator volgend jaar naar Nederland komt, is nog niet bekend. Wel kun je er vergif op innemen dat hij hier iets meer zal kosten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)