Als je het over iconische voertuigen hebt, moet je de Willys Jeep noemen. Meer dan 600.000 vierkante alleskunners werden gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vervulden elke rol van ambulance tot verkenningsvoertuig. Het is de voorloper van haast alles met vierwielaandrijving wat nu op de weg rijdt.

De originele Willys Jeep werd ontworpen aan de hand van strenge specificaties: ze moesten licht genoeg zijn om opgetild te worden door vier soldaten, uitgerust zijn met vierwielaandrijving en de wielbasis moest 203 centimeter zijn. Om zijn 75ste verjaardag te vieren, bouwt Jeep een moderne interpretatie van de Willys.

De 75th Salute Concept is gebaseerd op de huidige Wrangler en is ongetwijfeld een stuk minder functioneel dan zijn inspiratiebron. Gelukkig is dat in deze tijd ook niet nodig. De 75th Salute Concept moet je dan ook zien als een hommage, niet als een opvolger.

De b-stijl en deuren verdwenen in de prullenbak en het olijfgroene kleurtje kwam in de plaats. Onder de motorkap ligt een 3,6-liter V6 met een handgeschakelde zesbak. Die vier soldaten mogen wel heel potig zijn, want deze Jeep til je niet zomaar op. De stoelen ogen een stuk vergevender dan de oude zetels. De 16 inch wielen en de stalen bumpers zijn een toffe toevoeging.

75th Salute concept kopen?

Dat kan. Jeep gaat een gelimiteerde oplage van de 75th Salute conceptcar bouwen. Wat hij gaat kosten en hoeveel exemplaren er van de band rollen, weten we niet.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie