Amerika houdt van veel te krachtige auto’s met veel te grote motoren. Eerder zagen we al de Hennessey Maximus Jeep Gladiator met ruim 1.000 pk. Maar Hennessey is niet het enige bedrijf dat de Gladiator voorziet van de 6,2-liter Hellcat-motor met supercharger. Dodge maakte dit ook niet al te moeilijk door de aandrijflijn los aan te bieden voor 19.530 dollar.

Dat zorgde ervoor dat TR3 Performance, een tuner uit Florida, aan de haal kon met deze Gladiator. Het resultaat is een nogal boos kijkend beestje. TR3 zegt dat ze niet met de Hellcat-motor hebben geknoeid. Waarom zou je ook, met 717 pk en 881 Nm. Aan de buitenkant van de Gladiator ging TR3 wel aan het werk.

Hoger en gemener

De ophoging van de carrosserie is de meest opvallende aanpassing. Dit werd mogelijk gemaakt door Fox Shocks. De extra speelruimte zorgt ervoor dat de joekels van offroad-banden op 17-inch wielen onder de auto passen. De voor- en achterbumpers, de lieren en de haken zijn allemaal nieuw. En verder is dat grote achterlicht bovenop bijzonder hard gestegen op ons lijstje ‘dingen waarvan we niet wisten dat ze bestonden, maar die we nu wel heel graag willen’.

Zoals je op bovenstaande afbeeldingen kunt zien, kreeg de Gladiator ook een Magnaflow-uitlaatsysteem om de hete adem van de Hellcat kwijt te kunnen. We vonden het al jammer dat we de standaard Gladiator met V6 niet kunnen bestellen in Nederland. Nu kunnen we wel janken.

Reacties

  • Niels heeft op 7 februari 2020 geschreven:

    The Stradman op youtube/instagram heeft dit veel eerder ook al gedaan, en die staat nog hoger, met extra grote wielen en een paarse wrap.
    misschien iets leuks voor jullie om ook naar te kijken!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)