We zagen al eens eerder een Wrangler met zes aangedreven wielen voorbijkomen. Maar we zagen nog nooit een exemplaar dat de Hellcat-motor onder de motorkap verborg. Tot nu dan, want in Amerika is niks te gek. Het Californische bedrijf Exotic Custom Motorsports is verantwoordelijk voor deze samensmelting.

Het zevenwielige (er zit ook nog een band achterop) monster produceert met de Hellcat-motor 707 pk, waarmee je heerlijke burnouts kunt maken. Maar het zijn niet alleen de prestaties waardoor deze 6×6 compleet anders is dan de originele Wrangler. Om een extra as en een pick-up-gedeelte te kunnen toevoegen, moesten er behoorlijk wat aanpassingen gemaakt worden. Exotic Custom Motorsports maakte zelf de koolstofvezel wielkasten en grille die je rondom de auto ziet.

Ook de extra as die toegevoegd is, komt uit Californië. De ophanging is verhoogd met 5 inch en heeft aanpasbare dempers. Die ophanging draagt zes wielen die nu 35 inch meten. Het kostte 1.500 manuren verspreid over anderhalf jaar om het hele project af te ronden.

Ben je hebberig geworden van deze monsterlijke creatie? Dan hebben we goed nieuws: je kunt hem namelijk kopen. Als je in Californië 289.000 dollar achterlaat, mag je hem meenemen. Dan kun je beter ook gelijk helemaal naar Amerika verhuizen, want het zal een hel worden om deze Wrangler te importeren in Nederland.

Jeep Wrangler 6×6 met Hellcat-motor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear