Een automerk dat je eigenhandig hebt opgezet en sinds 1978 runt, dat laat je niet zomaar los. Toch is de tijd voor de 71-jarige Joop Donkervoort nu echt gekomen om het stokje door te geven. Hij draagt het succesvolle Nederlandse sportautomerk over aan zijn 33-jarige zoon Denis Donkervoort. De nieuwe Managing Director werd sinds zijn twintigste al klaargestoomd om de rol van Joop over te nemen.

Joop zal voorlopig zijn input blijven geven. ‘Joops expertise en ervaring gaan gelukkig niet verloren voor Donkervoort, want hij zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in het bedrijf dat hij heeft opgericht’, aldus Denis Donkervoort. ‘Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet achter de geraniums zal gaan zitten. Hij blijft zijn expertise met ons delen, maar daarnaast is hij nu ook beschikbaar voor projecten buiten ons bedrijf.’ Joop wil een adviesrol gaan aannemen voor jonge ondernemers, binnen en buiten Donkervoort.

1.500 auto’s gebouwd onder Joop Donkervoort

Sinds de oprichting in 1978 produceerde het bedrijf van Joop Donkervoort bijna 1.500 auto’s. Alle exemplaren worden met de hand gebouwd en zijn daarom uniek. Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees dan de interessante geschiedenis van Donkervoort. De recentste creatie is de Donkervoort D8 GTO-JD70 R, een extremere versie van de toch al vrij extreme JD70.  De 0-100-tijd is nu 2,7 seconden en de top is 280 km/u. In de bochten trekt de auto 2,25 g.

Advertentie

Reacties

 • Wil van Rijn . heeft op 18 januari 2021 geschreven:

  Beste Joop ,
  Je heb het ongelofelijk ver geschopt , 1500 auto’s maken is een uitzonderlijke prestatie , maar 1500 auto’s verkopen is nog een veel
  grotere prestatie . Ga zo door , wij horen graag goed nieuws . Ik wens jou en je zoon veel geluk en succes toe .
  Groetjes Wil van Rijn . Hilvarenbeek .

  Reageer
 • Hf bremmer heeft op 15 januari 2021 geschreven:

  Geweldig goed nieuws id tijden

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie