Ja hoor, het is zover. De nieuwe Land Rover Defender is nog geen tien minuten op de markt (zo voelt het althans), of een tuner heeft zich er al aan vergrepen. Deze Defender door Kahn, of eigenlijk door diens tak Chelsea Truck Company (CTC), is de eerste in een ongetwijfeld lange rij getunede nieuwe LaRo’s.

Voor nu zijn de aanpassingen gelukkig niet al te gek. De Launch Edition-versies van de Kahn Defender worden uitgerust met 22-inch wielen, getinte ramen en zwarte/koolstofvezel trim op de achterbumper, deuren en de beschermplaat onder de motor. Of het allemaal goed blijft zitten als je je Defender lanceert, zal nog moeten blijken. Aan de binnenkant schijn je je te kunnen verheugen op ‘geruit en geperforeerd zacht leer’, maar daarvan geeft de tuner nog geen foto’s vrij.

Meer moois voor de Kahn Defender

Mocht je de look van je Defender wat meer drastisch willen wijzigen, geen zorgen. CTC kondigt aan dat er binnenkort een ‘uitgebreid stylingpakket voor de 2020 Defender’ beschikbaar zal komen. En als je even op hun site kijkt, kom je ook wat setjes nog grotere wielen tegen…

Aan de techniek van de Kahn Defender verandert voorlopig niets, maar ook dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd. Ook omdat Land Rover zelf zomaar eens hun 5,0-liter supercharged V8 erin zouden kunnen lepelen. ‘Defender SVR’ – het klinkt ons goed in de oren.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie