Kort geleden kreeg de Fiat 500e een wat bozer uiterlijk doordat Abarth met hem aan de haal ging voor de Abarth 500e. Daar doet de Britse ontwerper Afzal Kahn nu aardig wat schepjes woede bovenop. Hij en zijn team grijpen de nietsvermoedende elektrische Fiat bij zijn kraag en geven hem dit stoere uiterlijk. Het resultaat is gekroond tot Fiat 500ec Designio.

De ingreep van Kahn is alleen cosmetisch. Er verandert dus niets aan het accupakket of de elektromotor, die 95 pk voortbrengt. Voorop krijgt de 500e een nieuwe grille, bumper en motorkap. Op die motorkap zijn de schattige wimpers verdwenen. Verder kun je nieuwe velgen krijgen in twee soorten en heeft hij een diffuser. Als je wilt, laat Kahn je 500e dichter naar het asfalt kruipen, met 30 millimeter aan de voorkant en 25 millimeter achteraan.

De prijs van de Fiat 500ec Designio

Vanbinnen verwacht je een net zo grauw en duister ontwerp als aan de buitenkant. Niets is minder waar. Kahn heeft deze fotosessie gebruikgemaakt van een mix tussen chemisch groen en oceaanblauw, denken we. Gelukkig kun je ook kiezen uit agressiever klinkende kleuren als ‘gunmetal’ en ‘rockall’. Om het af te maken, kun je een stuur krijgen dat voor een groot deel bestaat uit koolstofvezel.

De upgrade is er voor de Fiat 500e die tussen 2020 en 2022 is gebouwd. Je kunt de velgen, de bodykit, het speciale stuur en het interieur los van elkaar bestellen. Vreemd genoeg staat er bij de bodykit dat hij 0,00 euro kost. We gaan er maar van uit dat je de prijs alleen ontvangt wanneer je serieuze interesse toont. Alles bij elkaar ben je tenminste zo’n 11.000 euro kwijt voor de Fiat 500ec Designio, zonder de bodykit dus.

Reacties

  • Big mo heeft op 29 november 2022 geschreven:

    Hmm , ik dacht eventjes van de zijkant van deze uitvoering een ingekorte AUDI A1 te zien .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)