In een rits van zeven speciale Dodge Challengers is deze Black Ghost de voorlaatste. Dodge presenteert de zeven versies samen onder de naam Last Call. Daarmee neemt het merk afscheid van de grootste nachtmerrie van onder andere Pirelli’s, Michelins en Bridgestones. Waarom we juist deze speciale Challenger eruit pikken? Omdat dit een echte hommage is aan een oude Challenger.

De originele Black Ghost uit de jaren zeventig heeft, net als deze Challenger, een dak dat lijkt op de huid van een krokodil. Ook hebben ze dezelfde witte retro-strepen op de achterkant aangebracht. Ondanks deze gelijkenissen is de nieuwe Dodge Challenger Black Ghost pas een geslaagde nostalgische trip als hij hetzelfde karakter heeft als het originele exemplaar.

Specificaties van de Dodge Challenger Black Ghost

Die oude Challenger had een 7,0-liter Hemi V8-motor. Op papier had hij 425 Amerikaanse gross pk’s, maar in werkelijkheid zat dat dichter bij 470 pk. Voor de goede orde: we praten nu over de jaren zeventig. Het was toen haast ondenkbaar dat een motor meer dan één pk per kubieke inch inhoud leverde (7,0 liter is 426 kubieke inch). De oude Challenger Black Ghost kreeg het voor elkaar; de vraag is dus in hoeverre de moderne zwarte geest de grenzen verlegt.

Uiteindelijk is er een 6,2-liter Hemi met supercharger in komen liggen die 818 pk voortbrengt. Waarschijnlijk daarom zet Dodge er 11-inch brede wielen en Brembo’s met elk zes zuigers op. Conclusie: heeft deze Dodge Challenger Black Ghost genoeg in zijn mars om de oude Dodge Challenger Black Ghost te eren? Het enige antwoord daarop is ja. Maar volgens Dodge CEO Tim Kuniskis kan het nog heftiger: ‘De Dodge Challenger Black Ghost is de opmaat voor wat we gaan onthullen met onze zevende en laatste speciale editie van dit model.’ Die auto krijgen we begin november te zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)