De Karlmann King is het product van de noeste arbeid van een 1.800-koppig team. Tenminste, dat staat op site van Karlmann. En dus op het internet. En dus is het waar. Misschien dat ze een komma vergeten zijn. Na de ‘1’.

Al is 1,8 persoon dan weer wat weinig: twee mensen die beiden één arm missen, krijgen dit waarschijnlijk niet voor elkaar. Al sluiten we niet uit dat de ontwerper zijn vingers mist en de auto met een potlood in zijn mond geschetst heeft. Of hij is blind en ontwerpt zijn auto’s onder het motto: ‘als ik niets zie, mag de radar dat ook niet’.

Specificaties van de Karlmann King

Goed, de Karlmann King dus. In elke SUV verdwijnt 30.000 uur aan werk en hij moet 1,6 miljoen euro kosten. Een 6,8-liter V10 met een (relatief) nogal karige 360 pk en 620 Nm stuwt het gevaarte vooruit. De topsnelheid is 140 km/u.

We hebben niet kunnen ontdekken welke auto als basis gebruikt wordt, alleen dat een ‘gerenommeerde Europese autobouwer’ de auto in elkaar sleutelt. Maar vind je het goed als wij gewoon op de Rolls-Royce Cullinan wachten? Lelijker dat dit kan ie niet worden.

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 18 maart 2018 geschreven:

    Vind hem eigenlijk wel vet. Mooi interieur ook. Conceptcar IRL?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie