Natuurwetten en het gebrek aan banden maken het voor een boot onmogelijk om een rokende burnout te maken. Tenminste, dat vermoeden we. In het geval van Ken Block, alias kapitein bandenrook, sluiten we niets uit.

Wanneer Ken Block geen Gymkhana-video’s schiet, een rallyauto door de bossen jaagt, zijn honden uitlaat of door de sneeuw glijdt op een board, doet hij graag aan wakeboarding. Dus bouwde hij samen met Marine Products een Supra. De boot dus, niet de Japanse sportauto.

Niet zomaar een boot

Net als zijn auto’s, hebben zijn boten vermogen nodig. Dus ging de oude motor de prullenbak in en pakte hij de 6,2-liter V8 uit de vorige generatie Ford F-150 Raptor. Die klinkt net even wat beter dan de V6.

Roush leverde een supercharger waardoor de achtcilinder nu 583 pk en 786 Nm produceert. Veel verstand van boten hebben we niet, maar dat klinkt als genoeg. Een op maat gemaakte propeller zorgt voor de beste vermogensafgifte in de achtertuin van Aquaman.

De boot met Raptor-V8 krijgt dezelfde bestickering als zijn Ford Escort Cosworth en mag op een drie-assige trailer achter een Ford F-450 naar het water. En zo zijn we wederom jaloers op de speeltjes van Kenny from the Block.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear