Kenteken opzoeken op Google levert meer op dan je denkt

Handige info over jouw auto

Foto('s): VW NederlandVolkswagen Polo op Nederlands kenteken
Foto('s): Opel / TopGearHet kenteken SH-111-T bestaat
Foto('s): VW Nederland
Foto('s): JFK MagazineGepersonaliseerd kentekenplaten in Nederland zijn mogelijk
Foto('s): RWD
Volkswagen Polo op Nederlands kenteken
Het kenteken SH-111-T bestaat
Gepersonaliseerd kentekenplaten in Nederland zijn mogelijk

Nee, natuurlijk heb jij nog nooit je eigen naam ingevoerd op Google. Dat zou je nooit doen. En daarna heb je niet die ene beschamende tweet van vijf jaar geleden verwijderd, die vreemd genoeg helemaal bovenaan stond. Wacht even, zou dat de reden zijn dat je niet meer teruggebeld werd voor die sollicitatie? Eh, áls je gezocht had, natuurlijk. Even zonder gekheid: om dezelfde reden dat het handig is om te kijken wat Google over jou weet, is het handig om te kijken wat ze weten van jouw auto – of jouw toekomstige auto. Het kenteken opzoeken in Google kan veel opleveren.

Google indexeert al jaren niet meer alleen tekst, maar is slim genoeg om de inhoud van plaatjes te lezen. Zo kun je bij advertenties op Marktplaats die je niet vertrouwt de ‘afbeelding zoeken op Google‘ om te kijken of de verkoper een plaatje leende van een andere site. En dat niet alleen: de zoekmachine leest actief letters en cijfers op een foto. Een kenteken opzoeken laat dus foto’s zien waarop dat kenteken voorkomt, ook als het kenteken nergens genoemd is op de website. Dan kom je er bijvoorbeeld plots achter dat jouw beoogde auto misschien wel betrokken was bij een ongeval.

Zo werkt het

Een kenteken opzoeken in Google werkt zo simpel als het klinkt, trouwens. Het kan helpen om het kenteken tussen aanhalingstekens te zetten. Zo dus: “XX-XX-00” of “XX-000-X”. En dan op ‘Afbeeldingen’ klikken. Het loont soms zelfs om naar de tweede of derde pagina te gaan. Je kunt de functie ook gebruiken om te kijken hoe het nu staat met je oude auto. Misschien plaatste de nieuwe eigenaar wel wat foto’s ergens op het internet. Toch leuk om te zien.

Kenteken opzoeken leverde ons dit op

Soms kom je interessante dingen te weten. Zo kwamen we van een witte Touran, waarvan de koper niet zei dat het een ex-politieauto was, foto’s tegen waarop de auto in de kreukels lag. Daar werd niet over gerept. Toch handig om te weten voordat je de auto koopt. Of wat dacht je van deze goedkoopste Tesla Model S van Nederland. Daarvan was het geen geheim dat het vroeger een taxi was; we kwamen foto’s tegen van de auto in zijn vorige beroep. Goed voor de toekomstige eigenaar om te weten.

Reacties
  1. Tom zegt op 8 april 2020 om 20:50:

    Als ik mijn kenteken zoek op Google, kom ik niet verder dan 3 plaatjes, laat staan 3 pagina’s xD

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken