Dat een auto voorheen een carrière had bij de politie, is alleen in Dubai en Amerika een verkoopargument. In de zandbak rijdt de sterke arm der wet in de dikste supercars en Amerikaanse politieauto’s zijn gewoon cool. In Nederland koos de politie een paar jaar geleden echter voor de VW Touran 2.0 TDI Comfortline met 140 pk. Intimiderend.

Nu de Mercedes B-klasse steeds meer oude politieauto’s ontheft uit hun functies, belanden de oude politie-Tourans op het internet. Je herkent ze aan de dorpelbeschermers die aan de onderkant zitten, het ontbreken van de dakdragers en getinte ramen achter. En bij veel exemplaren zitten er nog uitsparingen in de grille, van de blauwe lampjes. Bij een aantal zie je nog gaten in het interieur waar ooit de apparatuur van de agenten zat.

Veel verkopers zeggen eerlijk dat het een ex-politieauto is, zoals de verkoper van bovenstaande Touran. Maar zeker niet alle advertenties melden iets over het politieverleden. Gelukkig kun je bij de meeste Tourans simpelweg het kenteken in Google invoeren. Dan krijg je genoeg nieuwsberichten of YouTube-video’s van het werkende leven van de Touran.

Zo kwamen we bijvoorbeeld onderstaande Touran tegen bij een advertentie. Hij wordt verkocht als een nette VW Touran 2.0 TDI Comfortline met 140 pk. Over het verleden wordt in de advertentie niets gezegd. Dat wil overigens niet zeggen dat de verkoper bij een proefrit het niet eventjes meldt. Je mag de advertentie zelf opzoeken.

Politie-Tourans overspoelen verkoopsites

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)