In 2014 had Nederland een wereldwijde primeur door taxi’s met verbrandingsmotoren te weren. Om reizigers van ritten te kunnen voorzien, kochten drie taxibedrijven maar liefst 167 Tesla’s om mensen van en naar de luchthaven te brengen. Je ziet Tesla Model S’en en X’en daarom ook vaak rijden met blauwe platen. Het is dan ook niet gek dat de goedkoopste Tesla van Nederland een oude taxi is.

Via de bekende autoverkoopsites stuitten we op de autodealer Seldenrijk in Harderwijk. Daar staat de goedkoopste Tesla van Nederland te koop voor 28.900 euro exclusief BTW. Wil je ‘m particulier rijden, dan verhoogt de bijdrage aan de schatkist de aanschafprijs tot bijna 35.000 euro‬. Dat is ongeveer wat Nissan voor een nieuwe Leaf vraagt, om maar iets te noemen.

Goedkoopste Tesla van Nederland

De Tesla Model S komt uit 2014 en heeft 378.087 kilometer op de teller staan. Het is niet duidelijk of de Model S nog op de eerste accu rijdt, of dat ie al een keer vervangen is. Met een volle accu kon deze Model S ooit 426 kilometer rijden. Hoeveel daar van over is, moet je zelf ondervinden. De verkoper heeft ‘m nog niet helemaal leeggereden.

De goedkoopste Tesla van Nederland komt helaas niet in aanmerking voor de nieuwe subsidie voor particulieren. Vanaf deze zomer krijgen kopers van een tweedehands EV 2.000 euro zakgeld van de staat, maar dat geldt alleen voor auto’s die nieuw tussen de 12.000 en 45.000 euro kostten.

De goedkoopste Tesla Model S van Nederland

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie