We hebben ooit Kia beticht dromen kapot te maken. Het merk zou de mooiste concepten presenteren en vervolgens met een rijdende teleurstelling aankomen. Maar we hadden het fout. Zo fout. Want dit is de geniale Kia Stinger. En nog belangrijker: hij wordt in productie genomen!

De gran turismo krijgt een 2,0-liter met 258 pk of een 3,3-liter V6 met 370 pk. De zescilinder moet in ongeveer 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u schieten. De topsnelheid is voorlopig vastgesteld op 268 km/u. Dat is sneller dan een BMW M4. Want die is begrensd op 250 km/u, flauw. Combineer dit met een 720 watt Harman Kardon-stereosysteem en je hebt de ideale specificaties voor een epische roadtrip door Amerika: het eerste land waar de Kia Stinger verkocht gaat worden.

Komt de Kia Stinger naar Nederland?

Kia sluit een levering naar Nederland niet uit, maar wij achtten de kans niet heel groot. Voornamelijk omdat het ding hier twee keer zo duur wordt door de BPM en BTW. De Kia Stinger heeft vijf rijmodi: Personal, Eco, Sport, Comfort en Smart. Allemaal hebben ze invloed op de stijfheid van de dempers, het stuurgedrag en de gasrespons. Het vermogen gaat via een achttrapsautomaat naar de achterwielen en optioneel naar vier wielen.

In Amerika gaat de Kia Stinger het bijvoorbeeld opnemen tegen de BMW 4-serie Gran Coupé. Als de prijs van de snelste Kia een beetje schappelijk is, staan GT-kopers in de states voor een lastig dilemma.

Reacties

  • Dolf Brouwers heeft op 10 januari 2017 geschreven:

    Levering in Nederland niet heel groot door de BPM en BTW…en wat te denken van de benzine prijs in
    Nederland , ruim een euro belasting per liter….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)