Vorige maand kon je alles lezen over de productieversie van de Koenigsegg Jesko. Samen met de foto’s en de informatie publiceerde Koenigsegg een walkthrough-video van grote baas Christian die alle details liet zien. Wat we toen even gemist hadden, was het laatste stukje waar Christian von Koenigsegg de Jesko van jetje geeft. Op het testcircuit van Koenigsegg laat hij de 5,0-liter supercharged V8 even zijn benen strekken.

Hoewel hij zegt dat ze de motor nog op de laatste puntjes moeten afstellen, geeft het een uitstekende indruk welke agressie er vrijkomt. Bij E85-brandstof moet de V8 1.600 pk produceren. Op normale benzine blijft ie steken bij 1.280 pk. Het is niet helemaal duidelijk welke brandstof hier in de motor zit, maar het vermogen is genoeg voor wat spektakel. Het merk claimt dat de zogeheten LST (Light Speed Transmission) de snelst schakelende versnellingsbak ter wereld zal zijn.

De grote baas rijdt in de ‘normale’ Jesko. Er komt ook nog een Jesko Absolute zonder enorme achterspoiler, die zou 500+ km/u moeten halen. Per jaar zullen er 40 tot 50 uit de fabriek rollen. Uiteraard zijn alle exemplaren al verkocht, voor prijzen van minstens 2,6 miljoen euro (exclusief belastingen).

Koenigsegg Jesko: het geluid (13:45)

Advertentie

Reacties

 • Roy heeft op 6 augustus 2021 geschreven:

  Wie dacht er nog meer dat de bestuurder dhr Grapperhaus was? 😆

  • Rick heeft op 7 augustus 2021 geschreven:

   Wat een grap hahaha 😱

   • k.aas heeft op 27 september 2021 geschreven:

    iedereen die een beetje brein heeft ziet dat het niet grapperhaus is

    Reageer
   • Simon Zoutloos heeft op 7 augustus 2021 geschreven:

    Hahaha ik dus ook !

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie