Eerder dit jaar zagen we de vervanger van de Koenigsegg Agera, de Jesko. Het is de auto die de de grens van 300 mijl per uur (ofwel 482 km/u) moet doorbreken. In ieder geval als het aan Christian van Koenigsegg en zijn sujetten ligt. We zagen hem nu alleen nog maar in het wit, maar met dank aan wat computermagie kunnen we hem nu aanschouwen in diep en heerlijk rood. Lekker hè, die technologie?

De naam ‘Jesko’ is een eerbetoon aan de vader van Christian. Hij gebruikt in de basis dezelfde 5,0-liter twin-turbo V8 als de Agera, maar dan een versie waar flink aan gesleuteld is. Die motor drijft de achterwielen aan via een speciaal ontworpen negentrapstransmissie met meerdere koppelingen. Het opgegeven vermogen is 1.280 pk, als je er 95 ongelood ingooit. Maar als je de tank vult met E85 bio-ethanol wordt het vermogen opgekrikt naar 1.600 pk en 1.500 Nm.

Deze nieuwe ‘Red Cherry Edition’ is het werk van de een nogal vaag bedrijf dat ‘Luxury and Expensive’ heet. Een vrij letterlijke interpretatie van hetgeen wat de Jesko van zichzelf is. Het is niet duidelijk of het bedrijf in enige vorm gelinkt is aan Koenigsegg of dat ze een van de 125 exemplaren van 3 miljoen dollar bezitten. Hoe dan ook, de Jesko ziet er in het rood nóg aantrekkelijker uit. Dus petje af voor het uitmuntende Photoshop-werk.

Reacties

  • Joel heeft op 20 juni 2019 geschreven:

    Niet mijn smaak geen hoeken maar ben wel fan van de one 1 en de agera en de rest behalve de jesko sorry voor de oordeel

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)