In ons interview met Christian von Koenigsegg, kregen we een rondleiding in de Koenigsegg-fabriek. Daarbij liet Christian ons haarfijn zien wat er allemaal afspeelt in het mysterieuze gebouw. Koenigsegg bouwt namelijk veel van haar onderdelen zelf en het blijkt allemaal niet zo heel ingewikkeld te zijn. Een Koenigsegg Regera bouwen doe je in acht simpele stappen.

01. Rad van fortuin

Ieder ‘hol’ koolstofvezel wiel kost 40 uur om te maken. Opgepast dus: deze man heeft dagen niet geslapen.

02. Afbakken

Autoclaaf wordt gebruikt om de vacuüm verpakte koolstof delen te bakken. 30 minuten op 180 graden is oké, 35 minuten als je van krokant houdt.

03. Let op

Vóór het lakken wordt op een houten bok gecheckt hoe de panelen in elkaar passen. Strepen (+50 pk per stuk) worden alvast gemarkeerd.

04. De machinekamer

Exclusieve spionagefoto’s van ­Koenigsegg nieuwe, futuristische ‘trolley’-design zorgden wel voor de nodige opwinding.

05. Spaghettikruising

Of deze man is bezig met de nieuwe surround-sound-­thuisbioscoop van Christian, of de Regera heeft veel kabels.

06. Het huwelijk

Een V8, direct-drive transmissie, accu’s, hoog-voltagekabels. ­Sommige van deze zaken kun je mogelijk ergens op deze foto zien.

07. Klaar

Carrosserie erop, interieur erin, vloeistoffen erin, en klaar. Bruin papier en bubbelplastic zijn een optie van 74.000 euro.

08. Eerste stapjes

We mogen op de passagiersstoel zitten tijdens de eerste, ‘vriendelijke’ inrijdsessie van deze Regera. Van 0 naar 300 en naar 0, zo hard mogelijk, en er valt geen enkel onderdeel af. Victorie!

Reacties

 • Pieter heeft op 26 juni 2019 geschreven:

  Echt raar dit top gear geburen ik zit er al een tijdje op en ik erger me aan hoe ze schrijven alsof dit is voor kinderen van drie jaar als je al kijkt naar de reacties op 9/10 posten 0 reacties als je op andere websites kijkt zoals autoweek is een stuk beter en niet voor baby’s

  • Willem heeft op 3 juli 2019 geschreven:

   Ik zou zeggen meld je je eigen van de pagina af toch…..

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)