Heb medelijden. De inflatie heeft nu ook de rijksten der aarde bereikt. Potentiële klanten die naar de Bugatti-dealer in het Londense Mayfair gaan, betalen omgerekend 59 euro voor één kopje koffie. Het gaat dan om ‘The Ettore Shot’, gezet in de Ettore’s Espresso Bar van dealer H.R. Owen.

Uiteraard zit de dure koffie het niet in een ‘De Beste Autoverkoper Ter Wereld’-mok, maar een zeer luxe espressokopje van koolstofvezel. Natuurlijk nip je aan de koffie in een relaxfauteuil van hetzelfde lichte materiaal en heb je uitzicht op een Chiron of een Veyron.

Iedereen is welkom om de dure koffie van Bugatti te proberen

De nieuwe koffiehoek vertegenwoordigt een nieuw tijdperk voor de Bugatti-dealer in Londen. Voorheen was het een gesloten winkel, met toegang via imposante glazen deuren en alleen op afspraak. Nu mag iedereen komen opdagen en rondneuzen, als ze Bugatti-prijzen willen betalen voor een afhaalkoffie, tenminste.

Op de koffiekaart staan overigens goedkopere opties, zoals een espresso voor ongeveer 3,50 euro en een cappuccino voor ongeveer 4,50 euro. Wat The Ettore Shot zo duur maakt, is dus dat hij geserveerd wordt in het speciale kopje én dat je gelijk toegang koopt tot de speciale lounge in de showroom. Verder kunnen we maar weinig speciaals ontdekken aan de koffie zelf. Wie goedkopere koffie haalt, moet gewoon op de beentjes blijven staan en door de showroom struinen.

H.R. Owen zegt dat het idee vóór de lockdown is bedacht om fans van het merk een beetje dichter bij de hypercars te laten komen. Een slimme zet, want nu niemand meer zijn neus tegen het glas van de showroom drukt, scheelt het ze waarschijnlijk enorm in de kosten voor glazenwassers. Bovendien kunnen ze wellicht nog wat andere leuke accessoires slijten. De koolstofvezel espressokopjes zijn overigens niet te koop.

Lamborghini Huracan Performante Crash

Bij een meeting van dezelfde dealer crashte deze Huracán Performante

Dat deed de bestuurder niet expres zo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear