Het zou officieel de lelijkste kleur voor op je auto zijn, maar oei, wat vinden we dit fijn. Je kijkt naar de kleur Taktikgrün, die Audi-dealer Bourguignon op een nieuwe Audi RS 6 liet smeren. Wij keuren het goed als je het Olvarit-groen noemt, waarbij je zelf mag kiezen of het Olvarit is die uit een potje komt of die je een dag later in een luier vindt. Bijzonder hoe zo’n ongelofelijk onsmakelijk kleurtje er zo goed uit kan zien op een auto.

De kleur is niet het resultaat van een dyslecticus die een kleur vernoemde naar zijn favorietje mintsnoepje. Ook was het niet Sean Paul (‘I got the right tactics to turn you on’) die een naam mocht bedenken. In het Engels zou je deze kleur ‘Tactic Green’ noemen en in het Nederlands gewoon ‘Tactiekgroen’. Waardoor het meer een speciale-eenheidallure krijgt. Duits leent zich nou eenmaal niet altijd even goed voor benamingen.

Vanbinnen gaat het er subtieler aan toe met zwart leer en zwarte stiksels. Motorisch is de Audi RS 6 in Taktikgrün standaard. Dat komt neer op een 4,0-liter V8 met 600 pk en 800 Nm, een 0-100-tijd van 3,6 seconden en een top van boven de 300 km/u. Deze Avant draagt keramische remmerij en optioneel monteren ze er een trekhaak voor je. De Audi RS 6 in de bijzondere kleur moet 235.745 euro opleveren en is overigens nog compleet nieuw. Haal jij hem?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie