De BMW Z3 M werd net te vroeg geboren om het toppunt van de gekte van BMW M mee te maken. De Z3 M kreeg vlak voor de eeuwwisseling een 3,2-liter zes-in-lijn, wat zonder meer een van de lekkerste BMW-motoren ooit is – maar het is geen V8. Pas in 2005 kwam de M-afdeling met de V10 voor de M5, gevolgd door de 4.0 V8 voor de M3. En die laatste besloot een Nederlander in zijn BMW Z3 widebody te leggen. Het project was een waar hoofdpijndossier, en van het resultaat kun jij nu profiteren.

Na drieënhalf jaar bloed, zweet en tranen was de BMW Z3 met V8 klaar voor de vuurdoop op het terrein van de RDW in Lelystad. De auto werd afgekeurd omdat hij te luid was. Daarom ging René terug naar de tekentafel. Meer demping onder de motorkap snoepte de nodige decibels weg van het inlaattraject en een nieuwe uitlaat rekende af met de laatste overlast. Nu staat de cabriolet officieel geregistreerd als een achtcilinder met 445 pk. Volgens het kenteken is de topsnelheid 250 km/u en de 0-100-tijd is 5,3 seconden, in werkelijkheid zou dat een stuk sneller moeten zijn.

De BMW Z3 met V8 staat te koop

Nu de auto klaar is, is de eigenaar het eigenlijk zat. Iedereen met een projectauto kent de stress en ellende die erbij komt kijken, want niets gaat zoals het moet. En dus staat de BMW Z3 met V8 nu te koop. ‘Omdat het voor mij mooi genoeg is geweest en ik die vier jaar wil vergeten en wat anders wil ondernemen. Meer dan 57.000 euro armer, exclusief mijn eigen 280+ uur die erin zitten en exclusief alle stress, valse beloftes, tegenvallers en hoop. Nu is het tijd voor iemand anders om in te stappen en te genieten’, meldt de advertentie.

Voor 49.000 euro stap je in de BMW Z3 met V8. Daar krijg je dan ook een gratis zwarte M-motorsportjas bij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)