Hoe is het om een driftauto van ruim 900 pk te rijden? Je moet er in ieder geval stevig voor in je schoenen staan. We krijgen een goede leermeester: drievoudig Formula Drift-kampioen James Deane neemt ons bij de hand. Na een half rondje wennen vinden we het wel welletjes en geven we de BMW M3 Formula Drift-auto op zijn falie. Daar zouden we later nog weleens spijt van kunnen krijgen.

Er is nog maar weinig origineel aan deze BMW M3, die zijn leven begon als BMW 320. Alleen de A-, B- en C-stijlen komen nog overeen met die van de donorauto. De carrosserie werd vervangen door een exemplaar van koolstof-kevlar. In tegenstelling tot koolstofvezel buigt kevlar een beetje mee. Hierdoor is het prima geschikt voor de Formula Drift-racerij, aangezien ze daar nog weleens een tikje uitdelen. Maar het echte spektakel van deze auto ligt onder de motorkap.

De motor van de BMW M3 Formula Drift-auto

Daar vinden we namelijk een Toyota 2JZ-motor. En wat voor een. Hij wordt bijgestaan door een joekel van een turbo die op zijn beurt weer hulp krijgt van twee potjes nitro. Alles bij elkaar produceert deze gemodificeerde motor meer dan 900 pk. De rode lijn ligt op 9.000 toeren per minuut. Omdat het een driftauto is, hebben de voorwielen een behoorlijke stuuruitslag. Daarvoor zijn ook de wielkasten aangepast.

Het is voor de BMW M3 Formula Drift-auto van groot belang dat de gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras precies 50/50 is. Daarom liggen er behalve een intercooler voorin ook nog een paar radiatoren achter in de kofferbak. Het interieur is ook helemaal verbouwd. Door middel van twee rallyachtige poken bedienen we de handrem en de versnellingsbak. Een vergissing ligt op de loer…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)