Het mag geen geheim zijn dat we bij TopGear gek zijn op kleine auto’s met krachtige motoren. De Toyota GR Yaris is niet voor niets bij ons verkozen tot Hot Hatch van het Jaar 2020. Om dezelfde reden lopen we ook warm om deze VW Lupo met een Audi S3-motor. De hatchback mocht zijn 1,6-liter viercilinder inleveren in ruil voor een 2.0 TFSI. Hetzelfde aantal cilinders, maar meer dan twee keer zoveel power naar de voorwielen. En nog altijd een handbak.

De Volkswagen Lupo GTI weegt na zijn conversie een bescheiden 950 kilo, maar geeft wel 320 pk om mee te spelen. Dat zijn gunstige cijfers. Om het geheel veilig tot stilstand te brengen, schuilen in de OZ-velgen remmen van een Porsche 911 Turbo. Het onderstel is volledig aangepakt met onder meer KW-dempers, hardere rubbers en H&R-stabilisatoren. De nieuwe 0-100-tijd of een topsnelheid wordt niet genoemd, maar we gokken respectievelijk minder dan 6 seconden en sneller dan je durft.

Aan de buitenkant en binnenin is de Volkswagen Lupo vrij standaard. Leuk voor bij het stoplicht. Volgens de verkoper is de auto volledig gekeurd in Duitsland en hing een taxateur een waarde op de auto van 28.000 euro. Sinds de taxatie is er nog eens 5.000 euro in de auto verdwenen. Wat de auto waard is, durven wij niet te zeggen. De vraagprijs is van de VW Lupo met Audi S3-motor in ieder geval 26.999 euro op eBay. Je koopt er wel een hoop rijplezier voor, vermoeden we zo. Je haalt hem op in Duitsland.

Reacties

 • Danny heeft op 23 december 2020 geschreven:

  Dit wordt vaker gedaan maar dan met de 1.8T 20V blokken, daarmee kan je ook 200+ pk behalen in datzelfde gewicht.

  Reageer
 • Raymond van den berg heeft op 21 december 2020 geschreven:

  Ik heb er 1 gebouwd in dezelfde stal. Voor de nieuwsgierige die het project willen volgen op insta: dutch_lupo_r

  Reageer
 • TG heeft op 21 december 2020 geschreven:

  @Vancliff Eerst de auto op gang laten komen voordat je het gas tot de bodem intrapt.
  Leuk project wat de meeste niet na kunnen doen.

  Reageer
 • Vancliff heeft op 21 december 2020 geschreven:

  Dat rijdt voor geen meter als hij op zijn zn plek blijft. De gedachte erachter is wel leuk daar niet van. Voor dat bedrag koop ik liever een golf R met 310pk en 4-wielaandrijving.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)