Centenkwestie
Een man die in de staat Texas werd veroordeeld voor een snelheidsoverschrijding van 15 km/u, heeft zijn boete betaald. In een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid deed hij dat met 22.000 dollarcenten. Brett Senders nam het geld mee in emmers, die hij omkieperde op het bureau van de kassier. Nadat al het geld was geteld, bleek dat hij 7,81 dollar te veel had betaald.
Opgevoerd
Niemand minder dan Dolph Lundgren speelde de hoofdrol in een recent uitgezonden commercial in de VS. Speciaal voor het filmpje schroefde Ford een 1,0-liter EcoBoost motor met 125 pk op een skateboard. Uiteraard kreeg een stuntman de eer om het wiebelende gevaarte op een landingsbaan te testen. Die liet het gas pas los bij ruim 90 km/u. Dezelfde motor werd overigens ingezet als mechanische pitcher, die een honkbal een snelheid van meer dan 300 km/u wist mee te geven.
4 uur
Bij de opening van een nieuwe Ikea ergens in het Verenigd Koninkrijk bleken er zoveel enthousiastelingen a naartoe te willen dat er files van vier uur ontstonden. Oké, was ook er een ongeluk gebeurd, maar toch, vier uur! Dat is ongeveer de tijd die je nodig hebt om een Billy in elkaar te zetten. En dan houd je nog mooi wat schroeven over ook.
Vmax
In het grote TopGear Woordenboek betekent Vmax gewoon topsnelheid. V staat voor Velocity en dat is snelheid, max voor het maximum. Maar nu blijkt dat het ook staat voor het maximum voltage, daar kunnen we nog inkomen. Het geeft ook de snelheid van je bloedstroom naar de aorta aan – hoewel men dat soms ook als AoVmax noteert. Maar de meest vreemde is er eentje die jij vast al kende: het refereert aan het maximaal aantal keer dat een enzym katalyseert in een reactie die ontstaat wanneer actieve delen verzadigd raken van substraat. Als wij het goed hebben begrepen. Dus, mocht je ooit ergens het woordje Vmax zien staan, denk dan niet gelijk aan met 250 km/u over de Autobahn knallen.
Parkeerbot
Een 19-jarige snotneus heeft een gratis chatbot ontwikkeld die gebruikers helpt bezwaar aan te tekenen tegen parkeerbonnen. Joshua Browder noemt zijn website DoNotPay.co.uk ’s werelds eerste ‘robotadvocaat’, die in Londen en New York inmiddels al 160.000 bekeuringen ongedaan heeft weten te maken. De app werkt met een aantal vragen om te bepalen of het zin heeft om bezwaar aan te tekenen, en stelt vervolgens een bezwaarschrift op. Daarna word je door de rest van het proces geleid. Goed idee voor in Nederland en België? Wie helpt?!
Reacties