Bij het verkopen van je huis is het blijkbaar handig om een appeltaart te bakken. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Washington geeft de geur van vers gebak een vertrouwde sfeer. Andere geuren geven dan weer een ander gevoel, zo zouden hamburgers afleiden. Zowel het vlees als de Duitse inwoners. Maar hoe zit dat bij elektrische auto’s? Moeten die naar benzine ruiken?

Misschien kan dat binnenkort bij BMW’s, zo blijkt uit een aantal patenten die Carbuzz heeft. Uit de documenten blijkt dat BMW werkt aan een geursysteem aan de buitenkant van de auto. Een spuitbusje zou dan verborgen zitten onder het BMW-logo op de motorkap en eentje op de achterklep. Wat voor geur er precies wordt verspreid, is niet duidelijk.

Ook een geurtje in het interieur van BMW

BMW heeft ook een patent aangevraagd voor geurcapsules aan de binnenkant die via de airco in de cabine wordt geschoten. Deze systemen kun je niet handmatig activeren. Luchtverfrissers voor in de auto zijn overigens geen nieuwe uitvinding, maar dit werkt zo te zien net even anders. Het zal waarschijnlijk een soort begroeting zijn wanneer de sleutel in de buurt is. En nu maar hopen dat dat de grote neusgaten van de BMW de geur niet meteen opsnuiven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear