Mocht je over twintig jaar genoeg poet hebben om tijdens een veiling als Villa D’Este je hand op te steken voor hypercar op leeftijd, zoals een Ferrari LaFerrari, dan wil je sowieso een auto met matching numbers – een auto waarbij het chassisnummer en het nummer op de V12 overeenkomen. Cruciaal voor de waarde.

Het is dus voor de waarde van een LaFerrari altijd gunstiger om de bestaande motor te laten reviseren, dan hem te laten vervangen. Dus behoedt een LaFerrari-eigenaar van een prijzige misstap, en koop deze LaFerrari-V12 op eBay. Leg hem in je Suzuki Alto, Volkswagen Transporter, winkelwagen of Pontiac Fiero.

Het lot van de Ferrari uit 2017 waar de motor uitkomt, is niet bekend. De teller die ooit bij deze LaFerrari-V12 hoorde, gaf 30 kilometer aan op het moment van demontage. Vanwege de zeldzaamheid (209 Aperta’s en 499+1 dichte LaFerrari’s) vraagt de verkoper een lieve 800.000 dollar voor de motor.

De LaFerrari-V12 produceert 800 pk en stopt pas bij 9.250 tpm met accelereren. In zijn originele thuis kreeg hij hulp van een elektrische motor waardoor het vermogen steeg tot 963 pk. De waarde van een volledige LaFerrari schommelt rond de 2,5 miljoen dollar. Dezelfde verkoper biedt ook de motor van een F40 en een Enzo aan, die samen ook 800.000 dollar kosten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)