Inmiddels weet je wel dat alle Europese autofabrikanten uiterlijk in 2035 overgaan op elektrische auto’s. Voor grote autofabrikanten is dat al een flinke uitdaging, maar wat dacht je van kleinere fabrikanten? Italië wil daarom graag dat er een uitzondering wordt gemaakt voor Lamborghini en Ferrari. Deze automerken zouden dan voorlopig gewoon mogen doorgaan met het maken van benzinemotoren. Ze zouden meer tijd nodig hebben voor de transitie naar volledig elektrisch.

Lamborghini en Ferrari elektrisch vanaf 2035

‘Ik wijs erop dat alle fabrikanten zullen moeten bijdragen aan het terugdringen van de uitstoot’,  aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. Dat meldt Nu.nl. Ze staan dus niet achter het idee van de Italiaanse regering. Overigens zijn de plannen nog niet helemaal definitief en moeten de EU-landen plus het Europees Parlement nog akkoord geven. De meeste automerken zijn al druk bezig met de transitie en hebben het einde van de benzinemotor in hun gamma al aangekondigd.

Al veel hybrides van Ferrari en Lambo

Alle nieuwe modellen die Lamborghini vanaf nu introduceert, zijn deels elektrisch. In de meeste gevallen betekent dat nog een hybride aandrijflijn met een benzinemotor, maar een volledig elektrisch model zal niet uitblijven. Ook Ferrari heeft al twee hybrides in de aanbieding en is ongetwijfeld druk bezig met een EV. Zelfs Pagani, dat maar zo’n 50 auto’s per jaar bouwt, werkt aan een elektrisch model.

Advertentie

Reacties

  • piet heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

    mooi ding das mien merk

    Reageer
  • Pierre Vervaeke heeft op 22 september 2021 geschreven:

    Dit is tevens een van de belangrykste redenen waarom de UK uit de EU gestapt is

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie