Twee weken geleden schreven we onderstaande over Lambo’s nieuwe speeltje, de Reventón – en nu hebben we er ook nog een vrij heftig filmpje van Lambo bijgevoegd. Zet je speakers alvast maar zachtjes voordat de rook uit je laptop dwarrelt.

Als er één auto was die niet ruiger hoefde te worden gemaakt, dan was het de Lamborghini Murciélago wel – gemener werd het toch al niet in autoland. Dus wat deden ze bij Lamborghini? Ze gaven hem nog wat extra borsthaar en creëerden de LP640. Als er toch één auto was die niet ruiger gemaakt hoefde te worden, dan was het de Lamborghini Murciélago LP640.

Dus wat deden ze bij Lamborghini? Ze schoren al dat borsthaar weer af. Dat scheelt wat gewicht en dus honderdsten van seconden. Vervolgens pompten ze de motor nog wat verder op, zodat hij nu 650 pk levert. Het interieur werd voorzien van allerhande TFT-schermen, waar de bestuurder nooit op zal kunnen kijken omdat z’n auto daar veel te hard voor gaat.

Daarna, zo lijkt het, hebben ze de auto zo hard mogelijk in het achterste van een straaljager gereden. De allergrootste vleugels zijn nog wel verwijderd, maar een paar bijvleugels hebben ze laten zitten of inklapbaar gemaakt. Et voilà: de Reventón is geboren. Die naam verwijst uiteraard weer naar een hele onaardige vechtstier uit een verre maar ongetwijfeld roemrijke weide. En oh ja: er worden er maximaal twintig gemaakt en hij kost één miljoen euro. Exclusief belastingen. De Reventón dus. Twee retorische vragen dringen zich op als maagzuur. Nodig? Tuurlijk niet. Leuk? Tuurlijk wel.

Reacties