Kentekens zijn een rottig noodzakelijk kwaad op elke auto. Nederlands was in 1898 het derde land ter wereld dat ze invoerde. Het is veilig om te stellen dat sindsdien geen enkele auto ooit sierlijker is geworden van een setje gele (of blauwe) platen. Maar in sommige unieke gevallen – géén kenteken blijft altijd het mooist – kunnen de nummerborden de auto een tienvoud cooler maken.

Bijvoorbeeld als de letters ‘RS’ op het kenteken van een Porsche 911 GT2 RS pronken. Of als je twee zwarte Lamborghini’s Urussen koopt met oplopende kentekens. Sowieso ben je een redelijke baas (excuses voor het clichéwoord) als je twee identieke Lambo’s voor de deur hebt staan als twee intimiderende lijfwachten. De kentekens zijn slechts een kers op de taart.

Volgens de kentekengegevens moesten de twee Lamborghini Urussen met oplopende kentekens beiden 324.556 euro kosten – dus 649.112 euro in totaal. De twee zijn dus tot aan de vloermatten identiek samengesteld. Het kan bijna niet anders dan dat de twee auto’s dezelfde eigenaar hebben of dat ze in ieder geval elkaar kennen.

Het verhaal achter de Lamborghini Urussen met oplopende kentekens

His and hers misschien? Beste vrienden die dit jaar niet samen op vakantie konden en dus maar matchende Urussen kochten? Eentje om mee te rijden en de andere om te vertroetelen en te bewaren om later in een museum te plaatsen? Of heeft de eigenaar geen vertrouwen in de Italiaanse techniek (nou ja, Italiaans…) en kocht hij alvast een reserve-Urus?

Volgens spotter Daniel Hof zijn het twee broers die allebei in dezelfde branche zitten. Hiervoor reden ze allebei in een Porsche Cayenne Turbo met bijna identieke kentekens. En nu geen flauwe geintjes maken dat ze wederom in een Cayenne rijden. Of een Touareg. Of een Q7.

Via Autogespot.nl

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie