Er wordt al een tijdje geroepen dat Lancia, dat lange tijd op sterven lag, op het punt staat om een spectaculaire comeback te maken. Nadat het merk een paar jaar geleden Chryslers met een ander logo aan de man probeerde te brengen, verdween het stilletjes van de radar. Enkel in Italië zelf kon je nog één model kopen: de Ypsilon.

Nu heeft moederkloek Stellantis besloten dat het zo niet langer kan. Lancia komt terug en brengt drie nieuwe modellen mee: de Ypsilon, de Delta en de Aurelia. Maar eerst presenteren ze een opmerkelijke designstudie. Dit is de PuRa Zero.

Lancia PuRa Zero is de richting voor de komende eeuw

De Italianen doen vandaag (een klein deel van) hun plannen voor de komende jaren uit de doeken. Zo is er een nieuw logo, een modern samenvoegsel van de afgelopen iteraties van het bekende schildje. Er wordt een nieuwe designtaal aangekondigd: PuRa, wat staat voor Pure en Radical. En ze maken bekend te zullen inzetten op een groot aandeel duurzame materialen in hun interieurs: tot wel 50 procent. Te beginnen met de nieuwe Ypsilon, die in 2024 wordt verwacht.

Wie hoopte vandaag een glimp van die nieuwe Ypsilon te zien te krijgen – of van de Delta (2026) of de Aurelia crossover (2028) – kwam bedrogen uit toen het doek van deze… creatie werd getrokken. De PuRa Zero geeft volgens Lancia de designrichting aan ‘voor de komende 100 jaar’ en viert de wederopstanding van het merk, die vandaag begint. Staar dus vooral even verlekkerd naar deze futuristische verschijning met elementen uit het verleden. Want het mag dan geen auto zijn, fraai is ie wel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear