Dit is geen speciale uitvoering. Het is ook geen oude Defender met een nieuwe motor. Het is geen gemodificeerd exemplaar. Geen gekke race-versie. En ook geen James Bond-filmauto. Je kijkt hier naar een gloednieuwe Land Rover Defender. Gespot in de buurt van Land Rovers thuisbasis.

De nieuwe Land Rover Defender verschijnt in 2020 – dat bevestigt het merk. En dat is direct een van de weinige dingen die de LaRo wil verklappen. ‘We kunnen bevestigen dat het Defender-programma voorspoedig verloopt en dat we op een opwindend stadium van de ontwikkeling zitten’, zegt een woordvoerder.

Welk stadium dat is, blijft gissen. Er is in ieder geval een chassis, een motor en hij kan rijden zonder dat iemand hem aanduwt. En hij heeft in de verte iets weg van het DC100-studiemodel uit 2011, vind je niet? Vergeten hoe dat ding eruit zag? Check de galerij hieronder.

Bij de onthulling van de DC100 vertelde Land Rover: ‘De nieuwe Defender blijft trouw aan zijn erfgoed, maar voldoet aan de eisen van de veranderende wereldmarkt.’ Het kan ook haast niet anders dan dat de nieuwe Land Rover Defender een paar retro-stijlelementen krijgt. Een icoon dat 67 jaar in de showrooms stond, kun je niet zomaar doen vergeten.

Galerij: De Land Rover DC100

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)