Hoekige auto’s lenen zich het allerbest voor Lego-modellen. Raar eigenlijk dat er van de oude Defender nooit een officiële Lego-kit is uitgebracht. Ter verdediging (hihi) van Lego: bij de nieuwste Defender waren ze er als de kippen bij met een geslaagd model. Onlangs lanceerde Land Rover een speciale Camel Trophy-uitvoering van de oude Defender; een mooi moment om deze creatie uit te lichten. Deze hebberigmakende Lego Camel Trophy Land Rover is het werk van Manuel Nascimento, een fan van de steentjes.

Lego Camel Trophy Land Rover is nooit uitgebracht

Vaak zie je bij officieuze Lego-creaties meteen dat ze niet uit een instructieboekje komen, maar bij deze Defender valt het enorm mee. Wat het verraadt, is dat de buitenkant volledig bedekt is met kleine steentjes; bij de echte kits is Lego vaak wat spaarzamer met de grondstoffen. Dit om de bouwdozen niet nog duurder te maken en het bouwplezier te vergroten. Kijk voor de gein eens The Toys That Made Us op Netflix, en dan met name de Lego-aflevering, om over ‘het systeem’ te leren.

De Defender won een prijs

De Lego Camel Trophy Land Rover won ‘Best in Show’ bij Paredes de Coura Lego Fan Weekend in Portugal in 2017. We stellen ons een soort hondenshow voor, maar dan zonder dat de objecten op hun baasjes lijken. De winst lijkt ons genoeg reden voor Lego om een versimpelde versie uit te brengen voor fans om zelf te bouwen. Uiteraard inclusief de daktent, de lier en het Lego Technic-onderstel. Aangezien we al vier jaar verder zijn, zul je de hoop helaas moeten laten varen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)