Ook Lexus heeft inmiddels zijn Grote Parijs Nieuws vrijgegeven: deze LF-CC. Hij is een duidelijke ‘amuse’ voor wat later (zeg in de loop van volgend jaar) de nieuwe IS moet worden en smaakt nadrukkelijk naar meer.

De LF-CC (inderdaad, ontzettend stomme naam, maar het staat nu eenmaal voor Lexus Future Coupe Concept), doet qua styling nadrukkelijk denken aan de heerlijk LF-LC-concept die begin dit jaar in Detroit te bewonderen was – zijn we blij mee. Daarbij lijkt hij er op te hinten dat de IS er ook als coupé zal komen, naast de sedan- en cabrioverschijningsvormen die er nu ook al zijn. Ook al iets om blij van te worden.

De LF-CC maakt ook duidelijk dat er een eind komt aan het tijdperk dat je een Lexus zonder hybride aandrijving kon krijgen. Tot nu toe was de IS de enige Lexus die elektraloos door het leven ging, maar in de LF-CC zit een 2,5-liter viercilinder én een elektromotor. Erg diepgravend uitweiden over de techniek doet Lexus nog niet, behalve dan dat de LF-CC ‘minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoot’ en desondanks ‘meer dan 2 pk per gram CO2 per kilometer levert’. Dat houdt in dat a) de LF-CC zo’n (momentje…) 200 pk levert en b) al die uren bijles rekenen van vroeger niet voor niets zijn geweest.

Als de voortekenen niet bedriegen, zal de uiteindelijke IS behoorlijk op deze concept gaan lijken. Die mega-frietsnijder aan de voorkant zal vast nog iets ingetoomd worden, maar aan de vormen verandert waarschijnlijk niet al te veel meer. Hoe minder hoe beter, wat ons betreft. Mooi ding!
 

Reacties

Meer van TopGear