De Lexus GS heeft in ons land nooit erg goed kunnen scoren, wellicht omdat ie a) niet Duits is, en b) er niet heel bijzonder uitziet. Aan dat eerste valt weinig te veranderen, maar het tweede wil Lexus nu rechtzetten met de LF-Gh conceptcar die ze in New York gaan onthullen.

Op basis van de achterlichtjes die eerder voorbijkwamen, concludeerden we al dat het best eens een aardig model zou kunnen worden, ware het niet dat het ontwerp misschien een beetje druk zou zijn. Dat laatste blijkt mee te vallen; op de apart gevormde grille en voorbumper na staat de LF-Gh er behoorlijk strak bij. Mooie 20-inch velgjes geven ‘m een extra stoer voorkomen, en die koplampen zijn gewoon cool. Niet mis!

Lexus wil verder niet veel kwijt over deze auto, behalve dat de naam staat voor ‘Lexus Future Grand-Touring Hybrid’ en dat er dus een hybride aandrijflijn in zit. Mag geen verrassing heten. Ook is ie groter en ruimer dan de huidige GS, wiens opvolger in de tweede helft van 2012 het daglicht ziet. Spannond…

Reacties

Meer van TopGear