Ware fans van Japanse auto’s leggen een grijpstok in hun rechtsgestuurde droomauto voor slagbomen, doen een schietgebedje voordat ze inhalen, slapen aan de rechterzijde van het bed en zullen je vertellen dat je binnen een uur gewend bent aan het stuur rechts.

Het went inderdaad verrassend snel, zo’n auto met het stuur aan de verkeerde kant. Maar als je kunt kiezen, ga je altijd voor een stuur links. Telkens achteruit door de McDrive is ook zo wat. Overigens is dat ook prima te doen, weten we uit ervaring.

Ben je verzot op de Nissan Skyline R34 GT-R, maar was de positionering van het stuur altijd de drempel om er geen te kopen? Ga dan maar op zoek naar je creditcard. In Dubai staat een linksgestuurde R34 GT-R te koop, in misschien wel de mooiste kleur voor een R34: Midnight Purple.

Nissan leverde nooit Skylines van deze generatie met het stuur links, het gaat hier dus om een ombouw. De beschrijving van de advertentie is karig, of zeg maar gerust absent. We zien op de foto’s een Z-Tune-bodykit, Volk Racing-velgen en een sticker van Amuse, wat duidt op motortuning.

Omdat de turbo’s van de RB26DETT links zitten, is er na een ombouw dikwijls geen ruimte meer voor de achterste turbo’s. Ga er dus maar stiekempjes vanuit dat deze zes-in-lijn een ‘single turbo’ heeft, wat zich vertaalt naar een flinke klap vermogen en nog meer turbogat.

De prijs van deze linksgestuurde Nissan Skyline R34 GT-R is niet bekend. Van deze grijze (ook linksgestuurd) weten we toevallig dat ie rond de 60.000 euro moet kosten. Zonder belastingen, uiteraard.

Advertentie

Reacties

  • RedArrow heeft op 21 juni 2018 geschreven:

    Beter als dit word het inderdaad niet. De mooiste van alle Skylines en dan ook nog met het stuur aan de juiste kant. #epic

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie