Toen Lotus ons vroeg om ver weg in Norfolk de grenzen van hun nieuwe 2-Eleven op te zoeken, vonden we het wat onbeleefd te weigeren.
 
Het gaat hier immers om het extreemste beest dat ooit uit het plaatsje Hethel ontsnapte en toch nog op de openbare weg toegelaten wordt. De 2-Eleven is gebaseerd op de aluminium monocoque van de Elise, waaraan ze een gemodificeerde aandrijflijn van de Exige S bevestigden. Dit en het nieuwe, ultralichtgewicht composiet koetswerk levert een afgetrainde, hardcore racer op.
 
De van Toyota afkomstige motor levert, uiteraard voorzien van compressor, 265 pk, wat de auto een specifiek gewicht oplevert van 338 pk per 1.000 kilo! Wat betekent dat 0 naar 100 in 4 seconden is bekeken en 160 km/u ruim onder de tien seconden wordt aangetikt.
 
Dit leken ons de juist ingrediënten voor een dagje vermaak – en we bleken gelijk te hebben gehad. Check hieronder, en doe nou niet of je ‘m niet zou willen hebben.

Werkt het niet? Dan heb je waarschijnlijk geen RealPlayer op je computer staan. Die kun je downloaden via RealPlayer (een gratis versie – je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen na de installatie van RealPlayer als je dat niet wilt: druk gewoon op ‘annuleren’, het staat daarna wel op je computer). Wil je geen RealPlayer dan kun je Real Alternative installeren zodat RealPlayer-bestanden in je Windows Media Player worden afgespeeld. Deze ‘plugin’ kun je hier downloaden.

Reacties