De Californische autofabrikant Lucid heeft een nieuwe versie van zijn Air onthuld, en het is er een die gericht is op ‘maximale opwinding’. De [diepe adem] Lucid Air Grand Touring Performance is een luxe elektrische sedan met 1.050 pk. De 0-96-tijd (60 mph) moet op 2,6 seconden liggen. Volgens Lucid Motors is het de krachtigste EV die je nu in Noord-Amerika kunt bestellen. De Model S Plaid heeft overigens 1.020 pk.

Zeer opwindend allemaal, maar niet zo opwindend als Lucids eigen Air Dream Edition P, die zowel krachtiger is (1.111 pk) als een fractie sneller (0-96 km/u in 2,5 seconden). Het probleem is dat de Dream slechts in gelimiteerde oplage werd aangeboden en al helemaal uitverkocht is. De Lucid Air Grand Touring Performance is dus de krachtigste auto die het merk momenteel aanbiedt.

Lucid rekent op een bereik van 717 kilometer voor de Air Grand Touring Performance. Onderscheidende kenmerken zijn ‘op maat gemaakte wielen en subtiele badges’. Alle Air Grand Tourings krijgen het prachtige glazen dak, een 34-inch cockpit in 5k-resolutie, veel rijhulpmiddelen (waaronder lidar), 21 speakers voor surround sound en een snellaadsysteem dat op 900 volt draait. De opper-Air moet in 21 minuten 480 kilometer aan bereik bij kunnen laden.

Omgerekend kost de nieuwe uitvoering in de Verenigde Staten 165.400 euro. De prijzen voor Nederland en België zijn, net als van de overige Air-uitvoeringen, nog niet bekend.

Reacties

  • Tesla gedrag heeft op 15 april 2022 geschreven:

    Persberichten uitsturen over idiote ‘prestaties’ om de aandacht af te leiden van de achterstand op de concurrentie. Er is toch niemand die zo’n Lucid Air gaat kopen als je voor minder geld een Mercedes EQS kan krijgen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)