Over het algemeen halen nieuwe benzineauto’s op de rollerbank net iets meer vermogen dan in de brochure staat. Het cijfer in de foldertjes is over het algemeen het vermogen dat de auto minimaal moet hebben, zelfs onder de slechtste omstandigheden. Hetzelfde geldt dus ook voor zaken als acceleratiecijfers.

Hoe zit dat dan bij elektrische auto’s? Tijd om het uit te zoeken met een Model S Plaid. De snelste Tesla moet volgens de website van het merk 1.020 pk produceren. We verklappen alvast dat dat wel snor zit. Vrijwel direct schiet de grafiek naar de 1.100 pk.

Dit zijn overigens de wiel-pk’s. Als je het hebt over de vermogens die fabrikanten van brandstofauto’s opgeven, spreken we over het vermogen aan de krukas of gewoon motor-pk’s. Nu heeft een elektrische auto geen krukas, maar uiteraard zijn er alsnog wel wat verliezen in de aandrijflijn. Tuner Uptown Autosport becijfert dat de Tesla Model S Plaid op zijn rollerbank in ieder geval 1.067 pk moet hebben. In ieder geval ruimschoots wat Tesla claimt dat hij levert.

Het vermogen van de Tesla Model S Plaid getest op de rollerbank

Reacties

 • Ronald heeft op 31 januari 2022 geschreven:

  Wazig, wielpk’s meten en op 1100pk uitkomen

  en als je dan over verliezen in de aandrijflijn praat kom je met een lager getal dan op het scherm?

  Wat klopt er dan niet? Zijn uitspraak of de getallen op het scherm?

  Of is becijferen ineens iets anders geworden dan wat becijferd vroeger altijd betekende?

  Reageer
 • Lekker belangrijk heeft op 31 januari 2022 geschreven:

  Ik zou me meer druk maken over de belabberde betrouwbaarheid en bedroevende service.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)