Je kunt veel zeggen over Duitse ingenieurs, maar ze denken écht aan alles. Zo werd er in de jaren tachtig bij de ontwikkeling van de eerste BMW M3 bij het ontwerp van de voorbumper al rekening gehouden met een voetsteuntje, voor het geval een rapper zijn hak erop moest steunen bij het opnemen van een videoclip.

Ene Stan uit Amerika werd benaderd door een productiebedrijf of ze zijn BMW M3 E30 mochten gebruiken in een videoclip van rapper Roddy Ricch. De eigenaar en het bedrijf maakten wat afspraken over wat er wel en niet mocht gebeuren met de auto en de BMW M3 ging mee naar de locatie van de opnames. Daar werden de afspraken blijkbaar gelijk vergeten.

De BMW M3 E30 werd voor de opnames door een van de woestijnen in Californië gereden met alle stofbende van dien. De rapper zit in de clip op de motorkap terwijl de auto rijdt. Overigens zat er wel een beschermmatje tussen het zitvlees van de rapper en de motorkap, maar toch.

Niet blij als de auto terug is

‘Roddy zat op iets om de motorkap te beschermen (je kunt het zien in de volledige YouTube-video).
Nee, ik was niet blij met VERSCHILLENDE andere dingen die het productieteam deed waarvan ik specifiek zei dat ze het niet konden doen. Er worden echter wel dingen geregeld’, laat de eigenaar weten op Instagram.

Wat de afspraken exact waren, laat de eigenaar in het midden. We kunnen ons zo voorstellen dat ‘niet op de auto staan of zitten’ wel in de deal beschreven stond. De eigenaar kreeg de auto in al zijn stoffigheid weer thuis afgeleverd. De auto werd de volgende dag alsnog schoongemaakt, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je even schrikt als je je auto zo terugkrijgt.

Volgens de eigenaar worden de klachten nu afgehandeld met het productiebedrijf. Het is jammer dat de ervaring zo’n bittere nasmaak heeft, al is het natuurlijk wel cool dat jouw projectauto vereeuwigd is in een videoclip van een populaire artiest, zelfs als het dit soort ‘muziek’ is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)