Waar zou de auto-industrie zijn zonder homologatiespecials? We zouden dan geen Audi Sport Quattro hebben en, iets recenter, geen Toyota GR Yaris. Ook de BMW M3 werd geboren met het oog op deelname aan een raceklasse (in dit geval, de DTM). Van 1986 tot 1992 verkocht BMW de eerste snellere 3-serie. Deze getunede BMW M3 E30 die je hierboven ziet, werd in 1991 gebouwd en kwam in 2018 naar Nederland. Nog beter nieuws: hij kan bij jou in de schuur komen staan!

Overheidsinstantie Domeinen RZ biedt deze M3 van de E30-generatie aan. De auto heeft al flink wat liefde gekregen van vorige eigenaren. Zo is de wielophanging vervangen door een systeem dat in hoogte en demping te verstellen is. Daarnaast is er een nieuwe inlaatspruitstuk, uitlaatsysteem, aluminium radiateur en nieuwe koelstangen. Het is niet duidelijk of er gespeeld is met de 195 pk sterke 2,3-liter viercilinder.

Dit moet je nog aan de getunede BMW M3 E30 veranderen

Maar er zijn ook wat mankementen waar je zelf nog wat uurtjes in moet steken. Zo werkt de zijruit aan de kant van de bijrijder niet. Vervelend wanneer het regent, want het raam staat open en kan nu dus niet meer dicht. Daarnaast ligt de gaskabel los in het gasklepmechanisme en er is een melding dat de motor rookt. ‘Mogelijk is er sprake van motorschade’, schrijft Domeinen RZ.

Ondanks de pijnpunten zien we op de foto’s een goed ogende M3. De lak lijkt er prima op te zitten en het interieur ziet er brandschoon uit. Er staan overigens 138.861 kilometer op de teller en de APK is geldig tot 1 augustus 2024. Vanaf 4 september kun je online bieden op de getunede BMW M3 E30. De veiling sluit drie dagen later. Wat heb jij over voor deze Bimmer?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie