Besluit je bij Domeinen Roerende Zaken een gokje te wagen en voor weinig een doorsnee Golfje te kopen, dan ben je zuur als de motor stuk blijkt te zijn. Voor het geld van de reparatie, had je net zo goed een courant tweedehandsje bij de dealer kunnen kopen. Maar voor de prijs waarvoor deze BMW M3 is geveild, mag de motor best kapot zijn.

Volgens het kentekenbewijs is de 2,3-liter viercilinder goed voor 215 pk, wat verklapt dat het hier waarschijnlijk om een BMW M3 met de krachtigere Evolution-motor gaat. Dit is een latere uitvoering met 20 pk meer dan de eerste M3’tjes. Later kwam er ook nog een versie met 220 pk én een 2,5-liter viercilinder en 238 pk. De motor is ook nog eens wat opgeleukt door een vorige eigenaar.

Een risico waard?

Domeinen RZ meldt dat er rook uit de motor van de BMW M3 komt en dat er best eens sprake kan zijn van motorschade. Maar zelfs als je ruim 10.000 euro in de reparatie (of revisie) van de motor zou steken, kom je nog uit op een gunstig aanschafbedrag voor deze BMW M3 E30. De goedkoopste in Nederland staat voor 77.500 euro, maar de meeste gaan over de 100.000 euro heen.

Wat was de prijs van de BMW M3 E30 bij Domeinen?

Het hoogste bod op de BMW M3 E30 was 57.036 euro. Daar komt nog 15 procent opgeld bovenop, dus het totale bedrag was 65.000 euro. Daarmee is het veruit de goedkoopste E30 M3 die je kon kopen. Hij is niet helemaal origineel, wat niet per se goed is voor de waarde, maar de modificaties zijn best terug te draaien.

Reacties

  • JeroenB heeft op 8 september 2023 geschreven:

    M3tjes? Verkleinwoorden zijn zo denigrerend, het is een serieuze M3.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)