Op het eerste gezicht zou je denken dat deze man het prima zou doen op de wereldkampioenschappen verstoppertje spelen: hij glipt al twintig jaar langs de politie. Op de rijksweg A4 bij Leiden werd een man staande gehouden omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde. Hij bleek al eventjes geen geldig rijbewijs te hebben. De agenten kwamen erachter dat het rijbewijs van de man in 1999 ongeldig is verklaard.

Gevangenisstraf voor ongeldig verklaard rijbewijs

De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau in Leiden. Tijdens het behandelen van de zaak kwam naar boven dat dit niet zijn eerste aanhouding was. De man is sinds de ongeldigheidsverklaring van zijn rijbewijs al 40 keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. 41 keer is scheepsrecht? Laat dat verstoppertje spelen ook maar zitten – dit is een gemiddelde van twee keer per jaar.

De bestuurder moet zich nu gaan verantwoorden bij de rechter voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Als het aan de verkeersofficier van Justitie ligt, staat de man een gevangenisstraf van drie maanden te wachten. En achteraf mag hij met de bus naar huis.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear