In de aanloop voor de autoshow van Genève gaat ook de tuning scene helemaal los. Iedereen schroeft spoilertjes en velgen op allerlei modellen, en ze roepen om het hardst hoe bijzonder hun creaties – die er eigenlijk nooit op vooruit gaan – wel niet zijn. We negeren de meeste, maar deze wilden we jullie niet onthouden.

Nadat je de koffie van je beeldscherm hebt geveegd, mag je nog eens raden wat dit is. Uiteraard komt het van Mansory, de Zwitserse tuningboer die het bijvoorbeeld al eerder voor elkaar kreeg om een Panamera nog lelijker te maken. De basis wordt geleverd door de Mercedes SLS AMG, maar veel blijft daar ogenschijnlijk niet van over.

Om te beginnen wordt een groot deel van de carrosseriedelen vervangen door koolstofvezel exemplaren. Er worden wat hoeken en vouwen gecreëerd, wat spoilers en ultralichte velgen gemonteerd en een stel koplampen opgevist die ogenschijnlijk van een Ferrari 599 komen. Uiteindelijk is de Cormeum zo’n 90 kilo lichter dan de SLS.

Doe daar nog eens een motorupgrade naar 660 pk bij – binnenkort zelfs 800 pk – en je kunt in ieder geval hard genoeg wegrijden van boze omstanders die zich door het uiterlijk beledigd voelen. Van het interieur zijn overigens nog geen foto’s beschikbaar, maar we gokken dat we daar blij om mogen zijn.

De Cormeum zal morgen in Genève worden onthuld. Hij komt er slechts in een oplage van vijftien exemplaren.

Reacties